2 Eylül 2013 Pazartesi

Mercimek Çorbası Tarifi



Mercimek Çorbası Tarifi
Yapılış süresi: 30 dakika
Kaç kişilik: 4
Malzemeler
• 1 fincan kırmızı mercimek
• 1 adet orta boy patates
• 1 adet havuç
• 1 adet küçük boy kuru soğan
• 2 çay kaşığı Kırmızı toz biber
• 1 çay kaşığı Pul biber ( acı seviyorsanız )
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 adet limon
• 2 dilim bayat ekmek
• Tereyağı
• Su
Mercimek çorbası yapılışı
1. İlk olarak kırmızı mercimeği orta boy bir tencereye alalım.
2. Üzerine tencerenin aldığı kadar su ilave edelim.
3. Daha sonra tenceremizi ocağa alalım.
4. Kısık ateşte kırmızı mercimekleri şişmesi için pişmeye bırakalım.
5. Bu sırada orta boy patatesi kabuğunu güzelce soyup yıkayalım.
6. Bir rende yardımı ile patatesi rendeleyelim.
7. Daha sonra havucun dış kısmını hafifçe soyup havucumuzu da patatesin yanına rendeleyelim.
8. Soğanımızın kabuklarını soyup yıkayalım.
9. Soğanı da soyduktan sonra havuç ve patatesin yanına rendeleyelim.
10. Rendelenmiş olan soğan, patates ve havucumuzu pişmekte olan kırmızı mercimeğin içerisine atalım.
11. Daha sonra mercimekler iyice ezilmesi için tenceremizi ocaktan alalım.
12. Çorbamızı blendır yardımı ile iyice ezelim.
13. Çorbayı blendırdan geçirdikten sonra tekrar tencereye alalım.
14. Ne çok koyu ne de çok sıvı olması gerek. Bu neden ile fazla suyu dökebiliriz.
15. Daha sonra çorbamızı yeniden ocağa alalım.
16. 2 çorba kaşığı kadar tuz ilave edip orta ateşte pişirmeye devam edelim.
17. Çorbamız kaynayacaktır.
18. Bu sırada küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağı iyice kızdıralım.
19. Kızgın yağda kırmızı toz biberimizi yakmadan kavuralım.
20. Eğer çorbaya hafif acılık katmak istiyorsak kırmızı toz bibere acı pul biber de ilave edelim.
21. Daha sonra tavadaki yağlı kırmızıbiberimizi çorbamıza yavaşça karıştırarak ilave edelim.
22. Çorbanın altını kısalım.
23. Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayalım.
24. Tereyağında kızartalım.
25. Çorbamızı üzerine limon sıkarak ve ekmeklerle servis yapalım.
AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder