31 Ağustos 2013 Cumartesi

Ezogelin Çorbası Tarifi



EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Yapılış süresi; 40 dakika
Kişi sayısı; 5 kişilik
Ezogelin çorbası nasıl yapılır
Malzemeler
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
• 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 3 yemek kaşığı un
• Su
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı
• 1 çay kaşığı pul biber
• Yeteri kadar tuz
• 1 çay kaşığı nane
• 1 adet limon
• 2 dilim bayat ekmek
• Ekmeği kızartmak için tereyağı
Ezogelin çorbası tarifi
Yapılışı
1. İlk olarak pirincimizi ayıklayalım.
2. Daha sonra 1 kahve fincanı pirinç, 1 kahve fincanı bulgur, 1 kahve fincanı kırmızı mercimeği bir tencere alalım.
3. Tenceremize tencerenin aldığı kadar su ilave edelim.
4. Tencereyi ocağa alalım.
5. Orta ateşte mercimek, pirinç ve bulguru haşlamaya bırakalım.
6. Daha sonra kesme tahtasında soğanlarımızı kabuklarını soyduktan sonra çok ince olacak bir biçimde doğrayalım.
7. Başka bir tencereyi ocağa alalım.
8. İlk olarak tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ya da tereyağını iyice kızdıralım.
9. Kızgın yağa ince doğranmış soğanlarımızı bırakalım.
10. Soğanları iyice pembeleşinceye kadar kavuralım.
11. Soğanlarımız pembeleştikten sonra üzerine un ilave edelim.
12. Unumuzu güzelce topaklanmadan kavuralım.
13. Unumuz pembeleştikten sonra domates salçasını ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. İçine nane de ilave edelim.
14. İyice kavrulduktan sonra su ekleyerek topaklanmaması için bir süre karıştıralım.
15. Daha sonra suyumuz kaynadıktan sonra diğer tencerede haşlanmış olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur karışımını bu tenceremize ilave edelim.
16. Daha sonra da çorbamıza tuzumuzu da ilave edelim.
17. Kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
18. Bayat ekmeklerimizi küp şeklinde doğrayalım.
19. Tereyağını bir tavada eritelim.
20. Ekmeklerimizi tereyağında çıtır çıtır oluncaya dek kızartalım.
21. Limonumuzun suyunu sıkalım.
22. Daha sonra çorbamızı çorba kâselerine yerleştirelim.
23. Ekmek ve limon suyu ile servis yapalım.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder