7 Eylül 2013 Cumartesi

Bulgur Çorbası Tarifi



Bulgur çorbası tarifi
Yapılış süresi; 40 dakika
Kaç kişilik; 5
Bulgur çorbası nasıl yapılır
Malzemeler
• 2 adet orta boy soğan
• 2 adet yeşil biber
• 3 adet orta boy ergin domates
• 1 su bardağı ince bulgur
• Yarım demet maydanoz
• Tavuk suyu ya da et suyu ( yok ise normal su )
• Su
• 1 tatlı kaşığından az fazla tuz
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yöresel bulgur çorbası yapılışı
1) İlk aşamada ince bulgurları ayıklayalım.
2) Daha sonra ince bir pirinç süzgecinde bulgurları güzelce yıkayalım.
3) Suyunu süzdürelim.
4) Soğanların kabuklarını soyalım.
5) Soğanı ince ince doğrayalım.
6) Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.
7) Yeşil Biberleri güzelce yıkayalım.
8) Yeşil biberleri küçük küçük doğrayalım.
9) Domatesleri kaynar suda bekletelim.
10) Bu sayede kabuğunun soyulması kolaylaşacaktır.
11) Domateslerin kabuklarını soyalım.
12) Daha sonra domatesleri rendeleyelim.
13) Tüm malzemeler çorba olmak için hazır.
14) İlk olarak tencereyi ocağa alalım.
15) 2 yemek kaşığı sıvı yağı orta ateşte kızdıralım.
16) Yağımız kızınca ilk olarak soğanları atıp kavuralım.
17) Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
18) Soğanlar pembeleştikten sonra yeşil biberleri de ekleyerek kavuralım.
19) Daha sonra soğan ve biberin üzerine rendelediğimiz domatesleri ilave edelim.
20) Domatesler biraz sulanacak ve daha sonra yavaşça suyunu çekmeye başlayacaktır.
21) Daha sonra tencereye yıkadığımız ince bulguru ilave edelim.
22) Biraz kavurduktan sonra tavuk suyu ya da et suyunu da ilave edelim.
23) Eğer her ikisi de yok ise sıcak su kullanalım.
24) Daha sonra çorbamızın tuzunu atalım.
25) Çorbamıza tat katmak için biraz da baharatlar ile takviye yapabiliriz.
26) Acı seviyorsanız acı pul biber kullanılması çorbaya farklı bir tat verecektir.
27) Aynı zamanda nane ve karabiber de kullanılabilir.
28) Daha sonra ocağımızın altını iyice kısalım.
29) Bulgurlar iyice pişinceye kadar bekleyelim.
30) Daha sonra maydanozları ince ince kıyalım.
31) Çorbamızı maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder